Параграф22 Daily

§22 Новини

В Бургас постановиха 9 години затвор за отвличане

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от 9 години „лишаване от свобода“ спрямо Ангел Р. Той е подсъдим за това, че отвлякъл 40-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 15.04.2019 г. в град Бургас, кв. „Рудник“. Отвличането е извършено от три лица (Ангел Р., Красимир Р. и Иван А.), които са действали като съизвършители. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 142, ал.2, т.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, тъй като е извършено от повече от две лица.

Спрямо Красимир Р. и Иван А. са постановени наказания от по 4 години „лишаване от свобода“, след постигнати споразумения, датиращи от началото на 2020 г.

По време на разследването е установено, че пострадалият работил като кравар в стопанството на Ангел Р. Обвиняемите били недоволни, че пострадалият напуснал и започнали да го търсят. Красимир Р. и Иван А. го открили в постройка на друго стопанство, което също се намира в град Бургас, кв. „Рудник“. Насилствено го отвели оттам, нанасяйки му побой. Отвели го в дома на Ангел Р., след което и тримата продължили побоя. След това го закарали в пристройка до дома на Красимир Р., където продължили да го бият, вързали го със синджир, оставяйки го така няколко часа. По-късно му отнели мобилния телефон, за да не сигнализира в полицията и го отвели на друг адрес, откъдето пострадалият успял да избяга.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във