Параграф22 Daily

§22 Новини

В Бургас съдят мъж за подпалване на машини за асфалтиране

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Николай П. Той е обвинен за това, че 09.05.2019 г. в гр. Бургас, бул. „Захари Стоянов“, чрез заливане и възпламеняване на смес от дизелово гориво и бензин е запалил машини за асфалтиране на значителна стойност, собственост на „Джи Пи Груп“ АД – три валяка, като пожарът се е разпрострял и върху други съоръжения със значителна стойност – машина тип „Асфалтополагач“ и контактна мрежа на тролейбусния транспорт. Престъплението е квалифицирано по чл.330, ал.3, предл.1, вр. ал.2, т.2, вр. ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият се е подготвил да осъществи палежа ден преди самото деяние. Намерил пластмасови туби и ги напълнил със смес от дизелово гориво и бензин. Съдовете били с обща вместимост от 26 литра. Достигнал до място, където се намирали машините, използвайки собствения си автомобил, който бил с поставени табели от друго МПС. Паркирал в непосредствена близост до спрените на място три валяка и един асфалтополагач, подредени един зад друг. Обвиняемият залял машините с предварително приготвената течност, възпламенил ги, след което се качил в колата си и потеглил. Николай П. бил задържан по-късно. Общата стойност на нанесените от палежа вреди е в размер на 156 145 лв.

Той е обвинен и за това, че е управлявал автомобил с регистрационни номера, които били издадени за друго превозно средство. Престъплението е осъществено при условията на реална съвкупност с горепосоченото деяние – престъпление по чл.345, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 10.02.2020 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във