Параграф22 Daily

§22 Новини

В Бургас задържаха 12 мъже, сред които и англичанин, за разпространение на дрога

Дванайсет души, сред които и английски гражданин, постоянно превиващ в България, са задържани в Бургас за притежание и разпространение на наркотици. Акцията е проведена от служители на ОД на МВР - Бургас и Районните управления в областта. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в морския град.

От задържаните са иззети множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки. В претърсването в дома на 53-годишния английски гражданин са намерени и иззети 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг. Друг от мъжете е задържан в района на бургаско учебно заведение. В него са намерени 30 топчета марихуана.

От полицията в Бургас информираха, че при паралелно течащите в града проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Сред тях има и 36-годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин.

По случаите са образувани бързи производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във