Параграф22 Daily

§22 Новини

В Бургас задържаха осъждан мъж за телефонна измама

В Бургас е бил установен и в последствие е задържан мъж, който в края на миналата 20202 година е въвел в заблуждение възрастна жена и й взел около 10480 лева. Измамата е била извършена  по вече добре известната схема -„оказване съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”.

На 4 ноември 2020 г. с 69-годишната жертва се свързал по телефона мъж, който се представил за „прокурор Лазаров” и й обяснил, че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници като убедил жената да „съдейства“ на властта. Жертвата събрала сумата от 10480 лева, които поставила в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу магазин в к-с „Меден Рудник” - Бургас. Едва по-късно тя се усъмнила и потърсила помощ в Четвърто районно управление – Бургас.

По случая е била установена самоличността на мъжа, взел  парите - 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж. Извършено е било и претърсване в дома му, където е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума. Измамникът е задържан за срок до 24 часа. Той е направил пълни самопризнания по случая и подробно е описал начина и механизма на извършеното от него деяние.

Работата по случая продължава.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във