Параграф22 Daily

§22 Новини

В Димитровград е задържан лихвар, издирван от полицията за принуда

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Димитровград е задържан 25-годишен мъж, обявен за издирване от ОД на МВР-Хасково, за принуда – престъпление по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс. Разследването, което се извършва от РУ на МВР-Димитровград, е започнало с първо действие – разпит на свидетел.

С.Н. е издирван във връзка с подаден на 21 февруари 2020 г., към 19 часа, сигнал, че мъж от града е принудил 15-годишна момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като е употребил за това сила – издърпване на ръката. Девойката успяла да избяга към дома си, докато мъжът говорел по мобилния си телефон.

На 23 февруари 2020 г. след оперативно-издирвателни действия, полицейски служители са задържали С.Н., докато се укривал в таванско помещение на жилищен блок в гр. Димитровград.  Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Установено е, че С.Н. е издирван от април 2019 г. по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, водено от ГД „БОП“ - София. за лихварство.

Разследването по досъдебното производство за принуда продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във