Параграф22 Weekly

§22 Новини

В Джебел зоват и за родова мъст

Десетки жители на Джебел настояха за доживотна присъда за 18-годишния Мерт Мехмед, който уби млада жена и дъщеричката й. Местните искат възмездие и за майка му. Хората се събраха на протест в центъра на градчето, след като преди дни ученикът бе оставен в ареста за жестокото убийство на 24-годишната Джейлян Юсуф и 7-годишната й дъщеря Джейда.
Днес се чуха искания за изселване от Джебел на майката на Мерт заради подозрения в съучастничество, предаде БНР. Някои дори настояха тя също да бъде задържана и да й бъде търсена наказателна отговорност.
След разкриване на убийството разследващите разкаха, че Мерт е сложил за пране окървавените си дрехи, които майка му е видяла. На другия ден двамата харчили и сумата от около 300 лева, която той откраднал от жилището на Джелян, след като заклал нея и момиченцето.
Хората поискаха среща с окръжния прокурор на Кърджали и директора на полицията, които да дадат гаранции, че Джебел ще бъде изчистен от "пипалата на наркомафията". Както вече стана ясно, Мерт вече е задържан с наркотици.
В подкрепа на протеста във Фейсбук беше създадена група, която за два дни събра над 600 последователи.
Кметът на Джебел Бахри Юмер раказа, че докато бил на предизборната обиколка в Крумовград.
"Хората са прави и аз ги подкрепям. Имат пълното основание да твърдят, че пласьори на дрога и наркомани се разхождат необезпокоявани в района, а полицията бездейства. На 7 май една група ще се срещне с наблюдаващия делото прокурор и с директора на МВР", заяви кметът.
Пред него местните са настояли на 19 май, когато е денят на Джебел, да бъде обявен траур и да няма музика на площада

Facebook logo
Бъдете с нас и във