Параграф22 Daily

§22 Новини

В два камиона откриха недекларирана валута за над 300 000 лева

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута с обща левова равностойност 312 894 лева при проверки в района на ГКПП Дунав мост – Видин на два товарни автомобила, влизащи в България от Румъния. В шофьорската кабината на единия от камионите са били укрити и 10 часовника с обозначения на световноизвестни марки.

На 12.12.2021 г. на трасе за входящи тежкотоварни автомобили на ГКПП Дунав мост – Видин е спрян за проверка  камион с чужда регистрация, пътуващ от Белгия за Ирак. Шофьорът, турски гражданин, е заявил че няма нищо за деклариране. В хода на контролните действия митническите служители откриват във фабрична кухина зад шкаф над арматурното табло 10 пакета, съдържащи евробанкноти с различна номинална стойност. Установено е, че общата сума недекларирана валута е 99 980 евро.

Ден по-рано, на 11.12.2021 г., отново в района на ГКПП Дунав мост – Видин е проверена влизаща от Румъния товарна композиция от Белгия за Турция. Под пасажерската седалка в кабината на водача – турски гражданин, е открит черен найлонов плик, съдържащ недекларирани 60 000 евро в различни купюри от 10, 20 и 50 евро. В естествена кухина в електрическото табло на автомобила е открит и втори черен найлонов плик с 10 часовника, мъжки и дамски модели, с обозначения на световноизвестни марки. Първоначалната проверка е показала, че става дума за автентични ювелирни изделия с висока стойност, като сред часовниците има и такива със златно покритие. Тъй като не са предоставени никакви документи за собственост или превоз, часовниците също са задържани за изясняване на статута им.

Общата сума недекларирани парични средства е 159 980 евро. Срещу водачите на двата товарни автомобила са съставени актове за установените административни нарушения

Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във