Параграф22 Daily

§22 Новини

В Гоце Делчев разследват имотна измама и самоуправство

Районна прокуратура – Гоце Делчев е привлякла в качеството на обвиняем И.А. за извършени от него престъпления по чл. 323, ал. 1 от НК и по чл. 209, ал. 1 от НК.

На 11.07.2017 г. обвиняемият изградил незаконно стена в апартамент, намиращ се на първи етаж от сграда на ул. „Охрид“ в гр. Гоце Делчев. По този начин били обособени две отделни жилища, с площ 66,49 кв.м. и 93,35 кв.м. Така мъжът възпрепятствал достъпа на Д.П. до едната част на имота. Дотогава жената го ползвала на основание сключен предварителен договор за покупко-продажба от 2004 г., заверен от нотариус.

Освен това, с цел да набави за себе си имотна облага, И.А. въвел в заблуждение Г.Д., като го уверил, че има апартамент за продажба. Той му представил имота като самостоятелно жилище, с площ 66,49 кв.м. и за по-голяма убедителност му показал стаите в него. При нотаруис в гр. Гоце Делчев, обвиняемият поддържал у Г.Д. заблуждение относно същия имот, когато бил съставен нотариален акт за покупко-продажба на това жилище. В качеството на продавач той поискал и получил от него парична сума в размер на 28 000 лева.

Тези действия били извършени от него, въпреки че за същия имот вече е имало сключен предварителен договор за покупко-продажба.

Обвиняемият И.А. е с мярка за неотклонение „подписка“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във