Параграф22 Daily

§22 Новини

В Хасково обвиниха турски гражданин за контрабанда на златни накити

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха близо 2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил.

На 11.10.2020г. около 06.00 часа сутринта на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета. Те съдържали 827 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово  злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева.

Контрабандните златни изделия са задържани.По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково на водача на товарния автомобил 61 годишен турски гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ , както и „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във