Параграф22 Daily

§22 Новини

В Хасково, Плевен и Смолян иззеха голямо количество контрабандни цигари, тютюн и алкохол

Тематичните операции са реализирани вчера от служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност” в областните дирекции. Криминалистите на ОДМВР-Хасково и колегите им от РУ-Димитровград предприели проверки на четири хранителни магазина на територията на хасковска община и частен дом и автомобил в Свиленград, за които имали предварителни данни, че съхраняват и разпространяват акцизни стоки без бандерол. В хода на инспекцията от обектите те иззели 11 960 къса безакцизни цигари от различни марки, за което са съставили 4 акта и е образувано едно досъдебно производство. По същото време димитровградските криминалисти проверили кафене и хранителен магазин, от които с протоколи за доброволно предаване конфискували още 1980 къса папироси и 11 литра домашна ракия без бандероли, 1306 пиротехнически изделия без издадено разрешение за търговия и 7 кг месни продукти без документи за произход. Предстои съставяне на актове от агенция „Митници”, от БАБХ и по Закона за пиротехническите изделия.

Към 10.30 часа вчера, при проверка в частен дом в село Буковлък, обитаван от 67-годишен, плевенските криминалисти открили 21 чувала с 420 килограма насипен тютюн. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на около 63 000 лв., уточняват експертите. Работата по случая продължава разследващ полицай. В следобедните часове служители на икономическа полиция на ОДМВР-Смолян предприели проверка на метален павилион на ул. „Обединение“ в Мадан, собственост на 47-годишната А.П. и Х.Я. /41г./. Оттам са иззети близо половин килограм ситно нарязан тютюн.

Последвало претърсване и на намиращо се в близост складово помещение, ползвано от двамата, където са намерени общо 890 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки. Срещу Х.Я. е образувано бързо производство, след като при проверка на избено помещение, негова собственост, полицаите попаднали на 456 литра наливен алкохол без акцизен бандерол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във