Параграф22 Daily

§22 Новини

В Хасковска област вървят масирани проверки на магазини за храни и на аптеки

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково се извършват проверки за законност, относно спазване на разпоредбите на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за защита на потребителите на територията на област Хасково. В тази връзка са предприети мерки за предотвратяване на продажбата на хранителни продукти в магазините и лекарствени продукти в аптечната мрежа, както и в складовите бази и чрез обяви, публикувани в интернет сайтове, на спекулативни цени.

За времето на обявеното извънредно положение в страната, е възложено на контролните органи – Регионална здравна инспекция – Хасково, Областна дирекция по безопасност на храните, Регионална дирекция на Комисията за защита на потребителите, ОД на МВР – Хасково и ТД на НАП – Хасково, да извършват ежедневни и постоянни проверки в горепосочените търговски обекти.

Контролните органи ще проверяват деяния, нарушаващи разпоредбите, свързани с търговия с хранителни продукти и лекарствени продукти без разрешение, в това число, предлагане и продажби по интернет. От Окръжна прокуратура – Хасково са указали на инспекторите от РЗИ – Хасково да обърнат особено внимание на случаи, съдържащи информация за завишени цени на медицински маски от страна на производители и търговци на едро.

При констатирани нарушения контролните органи ще предприемат действия за налагане на административни санкции. В случай на установени данни за извършени престъпления е указано да бъде уведомявана Окръжна прокуратура - Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във