Параграф22 Daily

§22 Новини

В Хонконг властта разпитва банкери защо са напуснали града

Управителите на фондове и банкерите, напускащи Хонконг, за да отидат в други финансови центрове, обясняват решението си пред редица правителствени агенции, съобщава лондонският Financial Times. Представители на администрациите, сред които Комисията по ценните книжа и фючърсите на Хонконг, Хонконгската парична администрация, финансовите служби на Хонконг, Министерството на финансите и Съветът за развитие на финансовите услуги, са потърсили банкови ръководители и управляващи активи, които са се преместили в конкурентни градове, включително Сингапур и Токио, казват за изданието трима души, запознати с разговорите. Служителите са поискали от мениджърите да обяснят как точно са взели решенията да се преместят.

От Комисията по ценните книжа и фючърсите на Хонконг и паричната администрация отричат да се провежда официална кампания или проучване на финансови институции, които се преместват извън Хонконг, допълва медията. Според Комисията уведомленията от лицензирани корпорации или лица за промяна на местоживеенето могат да предизвикат запитване, за да се провери дали все още се изисква лиценз. Паричната администрация посочва, че поддържа редовен отчет за практикуващите в бранша и развитието на пазара - често срещана практика в големите финансови центрове.

Съветът за развитие на финансовите услуги на Хонконг коментира пред британската медия, че „не е провеждал никакво проучване на преместването/движението на финансови институции". От другите институции не са отговорили на искането на изданието за коментар до публикуването на материала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във