Параграф22 Daily

§22 Новини

В Ябланица и в региона има добре изградена комуникация между полиция, прокуратура и местна власт

Главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР и директорът на ОДМВР-Ловеч инспектираха на място организацията на провеждащата се в региона специализирана операция срещу битовата престъпност=

Това е поредната рутинна операция по линията, която е приоритет на МВР и прокуратурата - битовата престъпност, коментира главният прокурор Иван Гешев. Усилията ни са в края на годината нивата на битовата престъпност да са чувствително по-ниски спрямо предходната и това е постижимо. Целта ни е хората в малките населени места да се почувстват по-сигурни и защитени, допълни още главният прокурор.  Главният секретар на МВР уточни, че в провеждането на акциите по противодействие на конвенционалната престъпност, активно се включват служителите на Дирекция „Жандармерия“.

В Ябланица и региона има добре изградена комуникация между полиция, прокуратура и местна власт, затова и голяма част от възникналите проблеми се решават на място, отбеляза още гл.комисар Ивайло Иванов след среща на място с кметовете на  Златна Панега, Малък Извор и Ябланица, на която е станало ясно, че основните проблеми, с които се сблъскват, са нарушаване на нощната тишина и шофиране след употреба на алкохол.

Независимо от това нашата цел на този вид операции е там, където има проблеми, да ги решаваме, а в останалите случаи стремежът ни е да запазим това ниско ниво на противозаконни действия, основното е  хората да знаят, че държавните институции са зад тях и си вършат работата, допълни още главният секретар на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във