Параграф22 Daily

§22 Новини

В Казанлък осъдиха шофьор на 2 г. затвор за управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотици

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Н.С., на 34 г. за това, че на 27.02.2020 г., в гр. Казанлък, на бул. „Никола Петков“, в посока север – юг, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Опел Корса“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 1,46 на хиляда, установено по надлежен ред с техническо средство „Дрегер Алкотест“ – престъпление по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс. Той е признат за виновен и за това, че на същата дата и място управлявал лек автомобил, марка "Опел Корса", след употреба на наркотични вещества - метаамфетамин и метадон, установено по надлежния ред с техническо средство  - престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък му е наложил наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 г.

На 27.02.2020 г., в гр. Казанлък, около 18 часа, бил подаден сигнал в полицията за настъпило пътнотранспортно произшествие на бул. „Никола Петков“. На място бил изпратен полицейски екип, който установил, че лек автомобил „Опел Корса“, управляван от Н.С., е навлязъл в лентата за насрещно движение, при което последвал сблъсък с лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от друг водач. При катастрофата не са пострадали хора, причинени са незначителни материални щети. Тестовете с техническо средство за алкохол и наркотици на Н.С. били положителни, а на водача на другия лек автомобил – отрицателни.

Н.С. е бил осъждан преди това деяние за незаконно държане на наркотични вещества.

Присъдата е влязла в законна сила и не подлежи на протест и обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във