Параграф22 Daily

§22 Новини

В Кюстендил оставиха зад решетките наркоразпространител

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура-Кюстендил за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Л., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление - разпространение на високорискови наркотични вещества.. В хода на разследването било установено, че в периода от 4 февруари 2020 г. до 10 юли 2020 г., В.Л. държал с цел разпространение дрога. В един от случаите, в близост до чешмата в с. Невестино, област Кюстендил, той пласирал три вида наркотици – амфетамин, коноп (марихуана) и MDMA  (екстази).

На 10 юли 2020 г., пред сградата на училището в селото, обвиняемият продал амфетамин на 16-годишно момиче. В имот в местността „Саманли баир“, в района на Кюстендил, В.Л. държал с цел разпространение марихуана и екстази.

Престъпното деяние било извършено от обвиняемия при условията на опасен рецидив. Той е многократно осъждан за различни престъпления от общ характер – против личността, собствеността, общоопасни, против реда и общественото спокойствие.

Освен това изтърпявал ефективни наказания „лишаване от свобода“ за държане на дрога, както и за участие в организирана престъпна група за извършване на престъпления, свързани с наркотици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във