Параграф22 Daily

§22 Новини

В Кюстендил отложиха дело за измама за почти 700 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, по уважителни причини, отложи за април тази година насрочените за началото на този месец заседания по дело за документна измама в особено големи размери, съобщиха от магистратурата. Причината е заболяване на един от подсъдимите. Следващите заседания са насрочени за 7, 8, 11, 12 и 13 април, а съдът уведомява свидетелите, призовани за заседанията на 1, 2, 3 и 4 февруари, да не явяват в съдебна зала. Следващите заседания са насрочени за 7, 8, 11, 12 и 13 април 2022 година, за които дати свидетелите ще получат нови призовки. Подсъдими по делото са 4- ма души, трима от тях - с обвинения за документна измама в големи размери / чл. 212, ал.4  от НК/, а един – с обвинение за документна измама в особено големи размери /чл. 212, ал.5 от НК /.

Подсъдими по това дело са четирима души. Делото е насрочено за пет последователни дати предвид големия брой на свидетелите - 199.

В обвинителния акт, внесен от Окръжната прокуратура в Кюстендил, подсъдимите са 22-ма, но наказателното производство срещу 18 от тях е било прекратено поради изтичане на абсолютната давност. Деянията са били извършени през 2006 година. Причината за забавеното производство пред Окръжен съд - Кюстендил е, че години наред разследването е водено от Специализираната прокуратура за организирана престъпна група и след като е било прекратено там, по подсъдност е изпратено на Окръжна прокуратура - Кюстендил, която е продължила работата по него, уточниха от съда.

Обвинението е, че в периода от февруари до юни 2006 година, чрез използване на неистински официални и частни документи, в офис на финансова къща, с клон в Кюстендил, са получили без павно основание парични суми в размер на: за подсъдимия Р. Х. - 351 762 лв., за подсъдимите З. У и И. У - 338 129 лв. и за подсъдимия И. Л. - 2 480 лв.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във