Параграф22 Daily

§22 Новини

В Кърджали осъдиха мъж за кражби на пари, злато и сребро от частни домове

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъден П.С., на 46 г., за това, че в периода от 13 март 2020 г. до 29 май 2020 г., в гр. Кърджали, във време на обществено бедствие – при обявено извънредно положение и при обявена извънредна епидемична обстановка, при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имоти, отнел чужди движими вещи на обща стойност 21 254,40 лева от две жилища. По споразумение на прокуратура и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Кърджали, на П.С. е наложено наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

На 13 март 2020 г., в деня на обявяване на извънредното положение в България, осъденият пристигнал в Кърджали от София заедно със свой приятел. Той предварително бил набелязал жилище, от което да отнеме ценни вещи и пари. След като счупил ключалката на входната врата на апартамента, П.С. отнел злато и сребро на обща стойност около 3 500 лв. През това време приятелят му бил наблизо и му съобщавал, ако се приближават хора.

На 29 май 2020 г., П.С. и приятелят му отново пристигнали в гр. Кърджали. Стигнали до второ жилище, което П.С. предварително бил набелязал за кражба. П.С. счупил ключалката на входната врата и влязъл вътре. От дома отнел парфюми на обща стойност около 800 лева, пари (в левове и евро), както  и злато - всичко на обща стойност 17 000 лева. За кражбата е бил получен сигнал в полицията. П.С. е бил задържан на 30 май 2020 г.  Той е бил осъждан преди.

Определението на Районен съд – Кърджали е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във