Параграф22 Daily

§22 Новини

В Кърджали сложиха ръка върху цигари без бандерол, ракия и пиратки с изтекъл срок

5100 къса цигари без акцизен бандерол, ракия и пиратки с изтекъл срок на годност са били иззети при специализирана операция на територията на областта. Операцията за противодействие на разпространение на контрабандата на стоки е проведена в петък и е обхванала търговски обекти, заведения, автобуси, леки автомобили и лица, съобщиха от ОД на МВР - Кърджали. 3220 къса цигари са били открити от полицаи в сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при проверка на 56-годишна жена с инициали А.А. Цигарите били намерени в личния багаж на жената и при последваща проверка в нейното жилище. Работата по случая продължава.

В петък е била проверена и 54-годишна жена с инициали М. М., в нея са били открити 320 къса цигари без бандерол. При проверка на преминаващ автобус на територията на Момчилград полицаи открили 1360 къса цигари без бандерол. От търговски обекти в Крумовград са били намерени 6 литра ракия, 280 пиратки с изтекъл срок на годност и 200 къса цигари. Стоките са иззети и са на съхранение в ОД на МВР и в полицейските управления.

При проверка на лек автомобил в Джебел полицаи открили нерегистриран газов пистолет, който също е иззет. Съставени са актове по Закона за акцизните стоки и данъчни складове, по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във