Параграф22 Daily

§22 Новини

В Кърджали задържаха петима, набирали жени с цел сексуална експлоатация

Специализираната полицейска операция на ОДМВР – Кърджали  за установяване на лица, склоняващи други към проституция, е проведена на 9 юни под ръководството на прокуратурата.

Действията са осъществени от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ , „Противодействие на икономическата престъпност“  и на отдел „Разследване“ в ОДМВР . Извършени са претърсвания на общо пет обекта, задържани са петима мъже, на възраст 21 г., 25 г., 27 г., 30 г. и 46 г.. Те са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура- Кърджали за това, че при условията на продължавано престъпление, са склонявали към проституция четири жени /на възраст от 21 г. до 28 г./, като за трима от обвиняемите деянието е извършено по отношение на две лица, с користна цел и в съучастие – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. с ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 на Наказателния кодекс,

По искане на прокуратурата днес съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петимата обвиняеми по случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във