Параграф22 Daily

§22 Новини

В "Люлин" удариха наркогрупата на Радослав Темерута, в ареста са Венци Боксьора и Иво Турчина

Общо осем са арестуваните днес наркотрафиканти в ЖК "Люлин" и всички те са били свързани с прословутата група на Радослав Темерута. При зрелищната акция на МВР са щракнали белезници и върху китките на най-верните му хора - Венци Боксьора и Иво Турчина. Основното силово действие се разви до блок № 25 в столичния квартал "Люлин -1", а униформените претъсваха освен това леки коли и апартаменти.

В края на миналата година Венци Боксьора се замеси в две кърваво мелета. Първото стана в дискотека в Нови Искър, а второто в столичното заведение „Червило”. И при двете сбивания се касаеше за овладяване на наркопазара, обясняват още източници от МВР.

Боксьора тогава беше задържан за кратко от органите на реда. В средите на ъндърграунда се твърди, че Боксьора и Турчина са работели за Сако, но от известно време насам, поне според полицаи, водеща роля в бандата е поел Темерута. Характерното при тази бригада, е че по време на нападенията, атакуващите слагат маски и използват мачете и други средства за сплашване и побой.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във