Параграф22 Daily

§22 Новини

В Ловеч съдят мъж, заплашил с убийство медик от Спешна помощ

Районна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 23-годишен мъж за закана с убийство на фелдшер от Спешна помощ - престъпление по НК.

На 9 септември 2021 г., в с. Малиново, област Ловеч, подсъдимият се заканил с убийство на пострадалата при изпълнение на служебните ѝ задължения в качеството ѝ на медицински фелдшер при ЦСМП - Ловеч. Това той извършил чрез използване на моторен трион в работещ режим и с думите: „Тази вечер ще режа глави“, като заканването е могло да възбуди основателен страх у пострадалата от осъществяването му.

Пострадалата работила като медицински  фелдшер в  ЦСМП - Ловеч. По време на дежурството ѝ бил получен сигнал за лице от село Малиново, което имало нужда от Спешна помощ поради гръдна болка и високо кръвно. Пострадалата, заедно с шофьора на специализирания автомобил, тръгнала към адреса. До здравната служба в селото ги чакал обвиняемият, за да ги отведе до къщата. Той бил в нетрезво състояние и се качил в автомобила със запалена цигара и кен бира, въпреки отправената му забележка.

При прегледа фелдшерката установила, че човекът, който се нуждаел от помощ (баща на обвиняемия) бил видимо употребил алкохол, но преценила, че е необходимо да бъде откаран в Спешно отделение в Ловеч, за да му бъдат направени изследвания (ЕКГ и консулт с кардиолог). Когато казала на  обвиняемия, че баща му трябва да бъде транспортиран до Спешното отделение за допълнителни прегледи, А.Ю. заявил, че баща му няма да ходи в болницата. След това влязъл в къщата, излязъл оттам със запалена резачка за дърва и започнал да обикаля около специализирания автомобил на ЦСМП, като размахвал резачката и викал - "тази вечер ще режа глави". Дръпнал баща си и не му позволил да се качи в линейката, а с агресивното си поведение предизвикал уплаха и стрес в екипа.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във