Параграф22 Daily

§22 Новини

В Лвов недоволни националисти протестират срещу нов шеф на КАТ

Входът в зданието на Пътната полиция в западноукраинския град Лвов е блокирано с барикада от активисти, протестиращи срещу назначението на новия й ръководител Степан Харабара, който днес трябва да бъде представен на личния състав, съобщава още информационната агенция "Интерфакс".


В акцията участват около десет активисти, а входът в зданието е затрупан с пейки от близкия парк. Според един от протестърите - Андрей Рожнятовски, назначението на Харабара е станало с връзки и "с едноличното задкулисно решение на някои от МВР в Киев, а такава кадрова политика не устройва обществеността в Лвовска област".


"Степан Харабара няколко пъти дава честна дума, че няма да се кандидатира за тази длъжност, той не е участвал и в конкурса за избор на нов началник на пътна полиция в Лвовска област, обявен преди няколко седмици. Затова считаме, че такъв човек не бива да заема тази служба", заключил Рожнятовски. Но шефът на областното МВР в Лвов - Дмитрий Загария е подчертал, че при назначаването на Харабара са били спазени всички законови изисквания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във