Параграф22 Daily

§22 Новини

В Мездра са похарчени милиони за спортна зала, останала на кота нула

Милиони левове са похарчени за спортна зала, чието изграждане е останало до кота нула, съобщиха зрители на bTV. Строителният обект се намира в Мездра, а по-нататъшното му финансиране е под въпрос.

Изграждането на спортна зала в града започва преди тринайсет години. Планирано е като модерно съоръжение за шестнайсет вида спорт и е със срок на завършване през 2015 г. В момента обектът е на кота нула. Първоначално обществената поръчка е за малко над 9 млн. лв. Вложени са 2,5 млн. лв., а  договорът с изпълнителя е прекратен. Преди 6 години общината кандидатства за ново финансиране, но следва и ново спиране на строителството. Така районът около залата постепенно се превръща в сметище. По мнението на бившия общински съветник Трифон Петров теренът не е подходящ за подобно съоръжение.

Кметът на Мездра Иван Аспарухов отрича да има проблем с подпочвени води и твърди, че единствената причина обектът да е все още на хартия, е в липсата на финансиране.  Вариантите за доизграждане на залата са заем или извънредно министерско постановление. Междувременно промени в строителните изисквания налагат преработване на първоначалния проект и водят до оскъпяването му.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във