Параграф22 Daily

§22 Новини

В Монтана осъдиха условно жена за неверни сведения с цел получаване на евросредства

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура-Монтана и защитата на подсъдимата Д.С., обвинена на извършено от нея престъпление по НК.

На 15 октомври 2015 г. подсъдимата Д.С., представител на еднолично търговско дружество, подала в Регионална разплащателна агенция при Държавен фонд „Земеделие“ заявка за плащане по мярка 311 „Разнообразяване към земеделски дейности по програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.“ и приложените към нея Таблица за разходи и Количествено-стойностна сметка за обект – къща „Емили“.

В представените на служителя на институцията документи тя посочила неверни сведения, удостоверяващи наличието на документи, потвърждаващи постигнат краен резултат по изпълнението на проекта. Сред тях са разрешително за въвеждане в експлоатация, приемо-предавателен протокол между строителя и инвеститора за всички извършени строително-монтажни работи, удостоверение за категоризация на обект. В действителност такива документи реално не са съществували. Не били изпълнени дейности по проекта, посочени в декларацията за завършена в срок цялата инвестиция – зидарски и тенекеджийски работи, фасада, осветителна и вентилационни инсталации, водопроводни мрежи, канализация, електрически табла, захранващи линии, обзавеждане и други.

С действията си подсъдимата целяла да получи средства в размер 348 000 лева от фондовете, финансирани от Европейския съюз.

Подсъдимата се е признала за виновна за извършеното от нея деяние и се е споразумяла с държавното обвинение. С определението на съда й е наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във