Параграф22 Daily

§22 Новини

В Москва Чубайс поиска властта преимуществено да защитава частната собственост

Московският финансов форум е специализирана платформа за професионална дискусия в областта на финансовата политика за повишаване на конкурентоспособността на руската икономика. Форумът се организира от Министерството на финансите на Руската федерация заедно с правителството на Москва.

Пред участниците в дискусията Анатолий Чубайс - председател на Съвета на Управляващото дружество "РУСНАНО" и на Фонда за инвестиции в инфраструктура и образованието, предложи на руската власт да направи драстична промяна в основната цел на правоприлагащата система като издигне в приоритет защитата на частната собственост. "В Конституцията има член за защитата на частната собственост. Системата за правоприлагане е отговорна за неговото спазване", казал Чубайс на пленарното заседание днес "Реформи в Русия: еволюция и днешните приоритети"

Той сравнил управлението на икономиката и на държавата с шофирането. "Има два педала. Единият се нарича газ, а другият - спирачка. Както разбираме, педалът за газ е икономиката на първия вицепремиер и министър на финансите Антон Силуанов, спирачният педал е на системата за правоприлагане. И двете от тях са най-важните необходими контроли във всяка една сложна система. Бих казал само това: успяхме да натиснем докрай и двата педала, така че костите ни вече пукат", обяснил визията си за ситуацията Анатолий Чубайс.

Явно трябва да направите нещо със спирачния педал, който се нарича правоприлагаща система, заключил бизнесменът и допълнил, че е категоричен против някаква самоцелна реформа на органите на реда.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във