Параграф22 Daily

§22 Новини

В началото на изборния ден: В ЦИК няма сигнали за сериозни нарушения

„Няма сериозни сигнали за нарушения. Имахме сигнали и жалби за предизборна агитация в интернет страниците на определени медии, но само това”. Това заяви пред NOVA говорителят на ЦИК Таня Цанева. 317 кандидат-депутати са в битка за 17 български места в Европейския парламент. 13 партии и 8 коалиции регистрираха листите си. В изборите участват и 6 независими кандидати. Точно в 7:00ч. изборните секции отвориха врати.

„Секциите започнаха своя изборен ден. Нямаме проблеми със секциите. Гражданите свободно могат да отидат и да дадат своя вот”, заяви Таня Цанева. От 3000 секции в страната в две имаше проблеми с машинното гласуване, не се беше появил техникът в едната. Проблемите са отстранени, така че изборният ден в страната ще протече и с машинно гласуване в страната”, посочи още Цанева.

Тя призова избирателите да гласуват смело с машинния вот.

Първите данни за избирателната активност се очакват около 11 часа.Всички жалби и сигнали за нарушения ще пристигат и ще се обработват в Централната избирателна комисия. Във вчерашния ден за размисъл единствените сигнали за нарушения, които са постъпили в ЦИК са били за непозволени публикации в онлайн медии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във