Параграф22 Daily

§22 Новини

В неизползваното училище на село Горна Росица полицията намери близо 9 кг. наркотици

Близо 9 кг. високорискови наркотични вещества са установени и иззети в подпокривното пространство на училище в село Горна Росица, общ. Севлиево при специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Габрово и РУ - Севлиево при съвместно участие с Окръжна прокуратура – Габрово и Районна прокуратура - Севлиево.

На 23 октомври 2020 год., при специализираната полицейска операция по противодействието на престъпността чрез разкриване и разследване на престъпна дейност с предмет наркотични вещества, в подпокривното пространство в сграда на неизползваемо училище в село Горна Росица, община Севлиево, са установени и иззети растения коноп/канабис, марихуана/, поставени за изсушаване. Теглото на отделената листна маса и съцветия е 8.690 кг. 
На този етап от разследването са налице достатъчно данни за осъществено престъпление по чл. 354“а“, ал. 3, т.1 предл.1 от НК.

Образувано е  досъдебно производства, по което продължава извършването на следствени действия от разследващи органи при РУ на МВР-Севлиево, под ръководството на Районна прокуратура- Севлиево.

Facebook logo
Бъдете с нас и във