Параграф22 Daily

§22 Новини

В Несебър задържаха много книжни пари от уличен чейнджър

Полицаи от Несебър иззеха голям брой банкноти от жилището на криминално проявен мъж, занимаващ се с уличен обмен на валута, съобщиха от ОД на МВР endashБургас. Вчера, около 12.30 часа в района на улица "Митрополитска" в Стария Несебър, служители от Районно управление "Полиция" - Несебър забелязали криминално проявения С.Т. на 41 години, занимаващ се с уличен обмен на валута /"уличен чейндж"/, който се опитал да побягне, но бил задържан, чрез използването на помощни средства - белезници.


При извършения личен обиск в С.Т. е установено наличието на голям брой банкноти, излезли от обръщение, както и беларуски рубли, за които мъжът обяснил, че купува от София и после препродава.


Иззети са 20 банкноти с номинал 100 беларуски рубли, 20 банкноти с номинал 50 беларуски рубли, 20 банкноти с номинал 20 беларуски рубли, 20 банкноти с номинал 200 български лева /извън обръщение/, 19 банкноти с номинал 100 български лева /извън обръщение/, 19 банкноти с номинал 50 български лева /извън обръщение/ и 10 банкноти с номинал 20 лева /извън обръщение/.


С.Т. е задържан за срок от 24 часа в Районно управление "Полиция" - Несебър с оглед установяване на съпричастността му към извършени престъпления във връзка с обмяна на валута на улицата, т.н. "уличен чейндж".

Facebook logo
Бъдете с нас и във