Параграф22 Daily

§22 Новини

В Николаево заловиха притежатели на незаконна дървесина

След получен сигнал горски служител на ДГС Гурково констатират придвижването на четири каруци, натоварени с дървесина с неясен произход през селскостопански фонд в посока град Николаево. По-късно служители на ПУ - Гурково проследяват превозните средства до ромския квартал в града и установяват разтоварването на дървесината в един от дворовете на къщи там.

При съвместна акция на служители от специализирани полицейски сили от ОДМВР - Стара Загора, полицаи от ПУ - Гурково и служители от ДГС - Гурково е направено претърсване на един адрес в село Нова махала, където са открити 2,5 пространствени кубически метра дърва за огрев от зимен дъб, немаркирани с КГМ и без документ, доказващ законния им произход. В хода на операцията, незаконна дървесина е открита в още два имота в град Николаево.

Целият задържан дървен материал е иззет и складиран в двора на ДГС-Гурково. Самоличността на всички провинени лица е установена. Предстои да се съставят актове за установяване на административно нарушение от служители на ДГС-Гурково.

Провеждат се допълнителни следствени действия от органите на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във