Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пазарджик дискутират "Залагам на себе си, не на хазарта"

В Пазарджик се проведе дискусионен форум на тема „Залагам на себе си, а не на хазарта“.  Проектът е част от дейностите на младежки спортен клуб – Пазарджик, финансиран от Министерството на младежта и спорта.

Във форума бяха включени 15 младежи на възраст от 19 до 25 години. В рамките на 5 дни бяха дискутирани теми, свързани с хазартната зависимост сред младите и начините за предпазване. "Всички присъстващи взеха много активно участие. Явно сме ги накарали да помислят в посока залагания, в посока зависимости. Казвам на всички млади хора: "Не залагайте на  хазарта, нека това не прекрачва линията на зависимостта, линията, в която човек, когато попадне не би могъл психически сам да излезе от тази зависимост. Тази зависимост може да донесе след себе си страхотни поражения", каза юристът в проекта Димитричка Ладжова.

С онлайн участие форумът бе подкрепен от известни български спортисти, като сред тях бяха олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова, олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова и волейболистът Николай Къртев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във