Параграф22 Weekly

§22 Новини

В Пазарджик гледат дело за притежание на наркотици и боеприпаси

Окръжният съд в Пазарджик ще гледа днес дело за притежание на наркотици, съобщиха от пресцентъра на магистратурата. Делото е върнато от Върховен касационен съд за ново разглеждане. Образувано е по протест от Районната прокуратура - Велинград против присъда на Районния съд, с която подсъдим мъж е признат за виновен в това, че на 10 юни 2009 г. в съучастие като извършител с друго лице, без надлежно разрешение, е държал марихуана с нетно тегло 264 гр. на стойност 1 584 лв. и марихуана с тегло 2 гр. на стойност 12 лв.


Осъден е на 1 година Лишаване от свобода и глоба 2 000 лв. Подведен е под отговорност и за това, че в стопанска постройка в землището на гр. Велинград е отглеждал канабис в неузряло състояние и с нетно тегло само на листната маса - 28 гр. на стойност 172 лв., канабис в неузряло състояние и с нетно тегло 50 гр. на стойност 304 лв. Осъден е на наказание Лишаване от свобода за срок от две години и глоба от 5 000 лв. Както и, че е държал 1 бр. малокалибрен патрон 22 калибър, годен за употреба по предназначение, без да има за това надлежно разрешение, поради което е осъден на 1 година Лишаване от свобода.


Определено му е едно общо най-тежко наказание - лишаване от свобода за срок от две години с изпитателен срок 3 години. Иска се наказанието да бъде изтърпяно ефективно.


Съдия-докладчик е Георги Веселинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във