Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пазарджик отложиха делото срещу трима иманяри

Окръжният съд в Пазарджик отложи за 3 декември делото за иманярство, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура. Тримата подсъдими отказаха да дадат обяснения, като такива ще бъдат дадени в по-късен етап на процеса. Бяха разпитани 3-ма свидетели и вещото лице, изготвило две от съдебните експертизи. Делото се отложи за събиране на доказателства за 3 декември 2014 г.

Окръжна прокуратура в Пазарджик е повдигнала обвинение срещу трима подсъдими. Двама от тях са обвинени в това, че на 29 март 2013 година в град Пазарджик, в себе си, в лек автомобил, са държали археологически обекти, общо 190 броя, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, а именно 7 археологически обекта, представляващи национално богатство и 183 броя монети, археологически обекти, представляващо национално богатство на стойност 16 850 лв. На същата дата в село Сусам, са придобили, като са закупили от третия подсъдим 177 броя монети, представляващи културна ценност на стойност 8 290 лв.

Третият подсъдим е обвинен в това, че е отчуждил чрез продажба на другите двама подсъдими културни ценности – 177 броя монети, представляващи културна ценност на стойност 8 290 лв. В жилището си, противозаконно е държал специално технически средство – метал детектор, сонда, за които знае, че са предназначени за търсене на археологически обекти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във