Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пазарджик: Предизборно плакатна война, гербаджии се млатят здраво

Партийните страсти в Пазарджик се разрастват седмица преди изборите. Напрежението толкова ескалира, че се стигна до ръкопашен бой на улицата между активисти на доскоро управляващата партия.  Върна се и един позабравен похват от миналото - плакатната война. В същото време електоралните нагласи стават все по-объркани, а Covid пандемията стана неразделна част от предизборната кампания. Има ли очаквания за развръзка.

В последната финална права на поредната предизборна кампания скандално видео допълнително разбуни страстите. Улична камера засне как общинският съветник от първата, според социолозите, партия - Илиян Вулянов, брутално се саморазправя с редовия член на партията - Георги Янков. На кадрите ясно се вижда как след удар в лицето, редовият партиен член се свлича на земята, а партийният му общински шеф, продължава да му нанасят ритници. 

Случката се е разиграла в близост до един от емблематичните за Пазарджик мостове, този на Лютата, а в Районната прокуратура вече има образувана преписка. Според разследващите полицаи, мотивите за нападението са лични. Самобитното изпълнение обаче разтресе партийната структура и Вулянов бе принуден да освободи мястото си в Общинския съвет, сочи БНР.

Сред публиката остана усещането за безнадеждност от повсеместното демонстриране на партийна деградивност. Като доказателство за това се върна и старата плакатна война. В РИК-Пазарджик също са изненадани от реанимирането на този феномен.

Жителите на Пазарджик са изумени от десетките накъсани плакати по земята, откъдето могат да се видят снимките на кандидат-депутати и то от всички партии. Предполага се, че в масовото унищожаване на агитационните материали има и недоволна гражданска самоинициатива. 

И докато в избора за парламент няма особени електорални емоции, провокацията остава изборът за президент. Това, което липсва на избирателя, е челен сблъсък между големите кандидати за "Дондуков" 2.

Facebook logo
Бъдете с нас и във