Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пазарджик тръгва дело за присвояване на чужда собственост в особено големи размери

Окръжният съд в Пазарджик ще гледа отново дело за присвояване на чужда собственост в особено големи размери, съобщиха от администрацията на регионалната магистратратура. Делото е върнато за ново разглеждане от Апелативен съд-Пловдив.


Срещу мъж е повдигнато обвинение за това, че в периода 23 януари 2006 г. - 22 февруари 2010 г., в село Ковачево, противозаконно е присвоил чужда движима вещ - оризова арпа в размер на 6 656 тона, на стойност 3 328 182 лв., собственост на ДА "Държавен резерв и военновременни запаси" - София, поверена му да я пази и съхранява. Собствеността му е била поверена на основание сключен договор за съхранение между директора на Териториалната дирекция в Пловдив и лицето, в качеството му на управител на дружество в Пловдив.


Съдия-докладчик е Ивета Парпулова.


На 8 февруари 2013 г. Пазарджишкият окръжен съд призна И. Г. от Пловдив за виновен в това, че е присвоил оризова арпа на стойност 3 328 182,00 лв., собственост на ТД „Държавен резерв“ гр. Пловдив и го осъди да изтърпи отделно наложено наказание 3 години лишаване от свобода, постановено по наказателно дело на Районен съд – Пазарджик, тъй като гореописаното престъплението е извършено в изпитателния срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във