Параграф22 Daily

§22 Новини

В Плевен задържаха двамина, обрали офис на застраховател

Сигнал за извършеното престъпление е постъпил в полицията в Плевен на 21 март към 5:25 часа сутринта. При извършения на място оглед експертите установили разбито витринно стъкло на павилион за застраховки на улица „Сан Стефано“, а по данни на собственика от помещението, била открадната и метална каса с около 7000 лева оборотни пари в нея.

В хода на проведени от криминалистите оперативно-издирвателни действия по образувано досъдебно производство, в полицейския арест били задържани двамата извършители –  плевенчани, на възраст 26 и 36 години съответно. Открита е металната каса, а при претърсване в дома на 36-годишния са намерени по-голямата част от откраднатите пари. Иззети са дрехите, с които двамата били облечени при извършването на престъплението.

След наложената им полицейската мярка за задържане за срок до 24 часа, на мъжете са повдигнати обвинения и с постановление на Районна прокуратура - Плевен срокът им за задържане е удължен до 72 часа, като предстои вземане на постоянна мярка "задържанe под стража".

Работата по случая продължава разследващ полицай, под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във