Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пловдив Окръжният съд осъди протестър да плати 500 лева глоба, в София още не смеят

Глоба в размер на 500 лв. определиха магистратите и за вторият задържан протестиращ Валентин Караджов. Окръжният съд измени наказанието, наложено от колегите им в Районния, от 3 дни арест в глоба. Адвокатите на двамата задържани заявиха, че това не е било съдебен процес, а театър и пародия, информира Марица.

Три пъти те поискаха отвод на съдебния състав. Това обаче не се случи. Имаше изключително остри пререкания в залата и заради факта, че магистратите не позволиха приобщаването на доказателства по делото и разпит на свидетели. Окръжният съд в Пловдив наложи 500 лв. глоба на протестиращия актьор Даниел Михайлов, който бе задържан в четвъртък за хвърлено яйце. Магистратите измениха решението на първа инстанция - районният съд, с което на Михайлов беше наложено наказание 3 дни престой в структурно звено на МВР.

Мотивите на съдебния състав за взетото решение са, че не се приема подобна проява - хвърляне на яйца, в знак на протест.  Магистратите приемат аргументите на защитата, че Михайлов има право на свободно изразяване на мнение, но не и че това трябва да става чрез мятане на яйца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във