Параграф22 Weekly

§22 Новини

В Пловдив осъдиха двамина за кражба на луксозен джип

Пловдивският районен съд осъди двама мъже на 7 и 3 години лишаване от свобода за кражба на луксозен автомобил, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. 30-годишният Т.И. и 22-годишният С.Й. от Велинград са били признати за виновни за това, че на 5 април проникнали противозаконно в "Ауди Q7" с намерение да го отнемат.


Престъпните действия на мъжете около джипа, паркиран на ул. "Драгота" , останали без успех в резултат от незабавната намеса на служители от ОД на МВР - Пловдив. След получен сигнал, около 01.00 часа, под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, униформени от отдел "Криминална полиция" и колегите им от Трето Районно управление "Полиция" са заловили извършителите. Установено е, че Т.И. е с криминална регистрация за подобно престъпление и осъждан. От него и съучастника му са били иззети уреди за взломяване, електронни устройства за стартиране на автомобили от същата марка и мобилни телефони.


По случая в Трето Районно управление "Полиция" е образуваното бързо производство по чл. 346, ал.2 от НК. С постановление на прокуратурата двамата мъже са били приведени в следствения арест. За извършеното престъпление, на Т.И. е постановена присъда от 7 години затвор ефективно, а на С.Й. - лишаване от свобода от 3 години с 5 години изпитателен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във