Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пловдив осъдиха извършители на кражба на катализатори от чужди автомобили

По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени Л.П., на 22 г., и С.Й., на 21 г., за това, че в Пловдив, на 1 срещу 2 ноември 2020 г., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на  технически средства и след предварително сговаряне, са отнели два броя катализатори от два леки автомобили марка „Фолксваген Поло“ като С.Й. е извършил деянието в условията на повторност.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрено от Районен съд – Пловдив, на С.Й. е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален "общ“ режим, а на Л.П. е наложено наказанието от пет месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок.

На 1 срещу 2 ноември 2020 г., през нощта, в Пловдив, двамата обвиняеми демонтирали чрез срязване два катализатора от два леки автомобила марка „Фолксваген Поло“, паркирани пред жилищни блокове в ЖК „Тракия“. Те ги поставили в колата си и тръгнали да се прибират, но били спрени от полицейски автопатрул.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно и е произнесено три дни след извършване на престъплението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във