Параграф22 Weekly

§22 Новини

В Пловдив ще гледа дело за жестоко убийство

Пловдивският окръжен съд ще гледа дело за убийство по особено жесток начин, съобщиха от пресцентъра на магистратурата. Подсъдим е Ирхан К., като днес и утре заседанията ще са извън сградата на съда - в т.нар. "Синя стая".


В нея се разпитват малолетни деца, жертви и свидетели на престъпление. "Синята стая - представлява уютна и приветлива детска стая за игра. Обстановката е дружелюбна, не притеснява детето, буди неговото доверие и му помага да сподели преживяното. В нея специалист психолог подготвя детето, жертва или свидетел на престъпление за изслушване и/или участва в неговия разпит.


В съседното помещение по време на разпита присъстват прокурор, съдия, адвокат и други значими лица, които наблюдават процеса с помощта на аудио и визуална техника. И двете страни са в постоянна комуникация, благодарение на специална техника.


Срещу Ирхан К. е повдигнато обвинение по 116 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс. В периода 10 април 2013 г. - 11 април 2013 г. включително, в град Пловдив, умишлено е умъртвил Асен И., като убийството е на малолетно лице, извършено е по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във