Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пловдив съд наказа 3 циганета, пребили полицай, със "забрана за напускане на настоящия адрес за три месеца"

Тримата непълнолетни роми, които пребиха цивилен полицай без причина в гетото "Столипиново" миналата година, се отърваха със смешни присъди. Тийнейджърите бяха признати за виновни от Районен съд Пловдив за причиняване на лека телесна повреда и осъдени на възпитателна мярка "забрана за напускане на настоящия адрес" за срок от три месеца.

Пострадалият полицай от Четвърто районно не бил работа при инцидента. Около 23:10 часа излезнал от дома си в квартал „Изгрев” и тръгнал да си купи цигари до намиращ се наблизо магазин. Докато минавал по улица „Храбрец“ той чул викове зад гърба си, като разбрал само думите „Аби, Аби“.  Погледнал набързо през рамо, без да спира и видял три момчета от ромски произход, на видима възраст около 16 – 17 години, разказва "Трафик Нюз".

Полицаят продължил да върви към магазина за алкохол и цигари, а тийнейджърите го последвали. Когато стигнал до кръстовището с улица „Липник“, те го настигнали и едното момче го изритало в гърба. Обръщайки се, цивилният получил още един ритник.

Той се опитал да се легитимира и да ги успокои, но и тримата ожесточено го налагали. През цялото време го наричали - „гяур“. Мъжът се опитвал да се защити, но яростните хлапета продължавали с ударите. В един момент потърпевшият успял да им обясни, че е служител на МВР. Момчетата се усмирили и мъжът успял да се измъкне и побягнал. Уплашен, докато тичал той се опитал от мобилния си телефон да набере телефон 112. Не успял да осъществи разговор, понеже момчетата отново го нападнали в гръб.

Полицаят успял да стигне до улица „Босилек” , където имало две жени. На последните полицаят се легитимирал, но в същото време тийнейджърите му се нахвърлели и го повалили на земята. Вместо децата да престанат с ударите, един от тях нападнал жените. Едната била ударена в лицето, а другата в областта на кръста, гърба, ребрата и бъбреците.

Въпреки че изпитвал болки по цялото тяло полицаят успял да се изправи и да побегне. Той стигнал до близкият магазин за цигари и алкохол. Продавачката го разпознала и го пуснала вътре. Повикана била охранителна фирма и полиция. Междувременни тримата побойници избягали.

Изготвена била съдебно медицинска ескпертиза, която констатирала, че на полицая е причинена лека телесна повреда.Тримата нападатели бяха привлечени като обвиняеми и се изправиха пред съда. Те не се признаха за виновни, но всички факти, доказателства и показания посочили друго. Въпреки това и факта, че са атакували служител на реда, те на практика се отърваха безнаказано.

Facebook logo
Бъдете с нас и във