Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пловдив съдят двама руснаци - или "Бандата на Карлсон"

В Районен съд - Пловдив приключи делото срещу двама руснаци, които миналото лято ограбиха оборота, скрит  в трезор на магазин "Мосю Бриколаж",разположен на бул. "Македония" в Пловдив, използвайки алпинистки похвати. Кражбата е била извършена на 7 срещу 8 юни 2020 г., когато опитните катерачи Роман Левин и Алексей Гюнтер проникнали в магазина, изрязвайки дупка в покрива, представляващ ламаринена конструкция. След това те се спуснали с въжета в помещението, използвано за трезор на парите от оборота. Там разбили две каси, взели наличните над 12 240 лева и излезли обратно през покрива, използвайки спуснатите въжета.

Липсата на парите е установена на следващия ден. Руските граждани, станали известни в публичното пространство и като "Бандата на Карлсон", са били разкрити и заловени след седмици в София след проверка на видеокадри, СРС-та и техни ДНК белези по местопрестъплението.

Днес, в Пловдивския Районен съд,  двамата признаха извършеното от тях и поискаха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. В резултат, Роман и Алексей получиха ефектвна присъда от година и половина затвор, голяма част от които вече са практически изтърпяни, тъй като се намират в ареста от момента на задържането им.

Открадната сума е възстановена. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във