Параграф22 Daily

§22 Новини

В Пътна полиция - Пловдив прикрили убиец и въртели далавери с регистрационни номера

МВР проверява "Пътна полиция"-Пловдив за прикриване на шофьор, убил човек, и за нарушения при издаване на регистрационни номера. Има 6 задържани. Говорителят на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Пловдив Анелия Влахкинова обясни, че проверката на екип на "Вътрешна сигурност" е започнала тази сутрин и е във връзка с редица констатирани пропуски и проблеми, съобщи БТА. "Тя ще продължи до 8 май включително", казала говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Проверява се дали полицейски служители от КАТ-Пловдив са помогнали на шофьор, блъснал с автомобил и убил човек на пътя, да избегне наказателно преследване.
По този случай в Окръжна прокуратура - Пловдив се води досъдебно производство.

По-рано вътрешният министър Румяна Бъчварова издаде заповед за проверка за неправомерни действия на служители на МВР за осуетяване на административно-наказателна и наказателна отговорност на Цветан Пъков, който блъсна с джипа си и уби на място 6-годишния Петьо в Панагюрище. Оказа се, че още двама души са пострадали при катастрофи, причинени от Пъков. 44-годишният мъж не е съден и има подозрения, че е бил прикриван от полицаи.

По думите на Галина Андреева в КАТ има и нарушения, свързани с регистрациите на автомобили, преминаване на технически прегледи, издаваните документи за регистрация и издаването на свидетелства за правоуправление.

Предмет на проверката са и легализирането на шофьорски книжки, издадени в чужбина, вкл. и такива, издадени в страни членки на ЕС, издирвателната дейност на автомобили, обявени в Националната шенгенска информационна система и други.

Разпитват се служители на "Пътна полиция". Засега обвинения не са повдигнати.

По неофициална информация има шест задържани служители, съобщи "Марица". Двама от тях са офицери.

С разпореждане на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов е сформиран екип от трима прокурори от Окръжна прокуратура и трима прокурори от Районна прокуратура в Пловдив, които да ръководят проверката. "След приключването й - до 1 юни 2015 г. ще бъдат обобщени резултатите", допълни прокурор Андреева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във