Параграф22 Daily

§22 Новини

В Ростовска област намериха пакети храна от армията на САЩ

В руската Ростовска област, близо до границата с Украйна - която все още съществува съвсем символично, руски учени случайно са намерили десетки опаковки от сухи дажби храна за военните, произведени за изхранване на военнослужащи от западните армии, в т. ч. и от армиятя на САЩ, съобщи руската информационна агенция РИА "Новости" като се позовава на председателя на Южния научен център на РАН - академик Генадий Матишов. Пакетите със суха храна са били открити случайно от учени на ЮНЦ на РАН, които са била на експедиция край граничните територии на Ростовска област - от Куйбышево до Новошахтинск.


"Намерихме около 18 различни пакета с храна - в т. ч. сготвено месо, равиоли, ястия с кокоше месо, супа от костенурки и шоколад", допълнил академикът. Уточнява се, че на повечето продоволствени пакети има емблеми на Пентагона, другите са произведени в Украйна. На един от пакетите има и дата на производството - 7 юни 2014 г. Освен това са открити и термоустойчиви лъжици в маскировочен цвят.


"Там, край границата, в горите, има складирани десетки продоволствени пакети за воените", подчертал академикът.


Според руски експерти, става дума за една нова и коварна тактика на украинските сили, които използват напълно немаркираната и неохраняема руско-украинска граница, за да в навлизат на руска територия и по този начин да нанасят удари по опълченците в Донбас в гръб.

Facebook logo
Бъдете с нас и във