Параграф22 Daily

§22 Новини

В Русе е задържан данъчен инспектор за поискан подкуп

Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че осъществява ръководство и надзор над досъдебно производство, образувано за поискан подкуп от търговец от гр. Русе.

След доклад на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен А. Д. П. – на 50 години от гр. Варна. Обвинен е в това, че в качеството си на главен данъчен инспектор в Отдел „Ревизии“ към ТД на НАП – Варна е поискал подкуп от 10 000 лева във връзка с извършвана данъчна ревизия на търговец от гр. Русе. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемото лице е задържано за срок до 72 часа за довеждането му пред съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Реализацията на полицейската операция е осъществена на територията на гр. Русе и гр. Варна.По делото са разпитани свидетели и се изискани документи.Разследването се извършва от разследващ полицай от Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР – Русе.

Предстои Окръжна прокуратура–Русе да внесе искане в Окръжен съд –Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемия.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във