Параграф22 Daily

§22 Новини

В Русия готвят премахването на поредните 3700 нормативни акта на бившия СССР

Министерството на правосъдието на Русия представи на правителството списък от над 3700 нормативни актове на СССР, които трябва да бъдат отменени в рамките на проекта „регулаторна гилотина“, сочат от руското Министерство на правосъдието. "Подготвен е проект за резолюция на правителството на Руската федерация "За признаване на актове на СССР и техните отделни разпоредби в неработещ режим на територията на Руската федерация"", се казва в съобщението на министерството.

Както бе отбелязано в Министерството на правосъдието, списъкът на актовете на СССР, предложени за признаване като невалидни на територията на Руската федерация е изготвен, като се вземат предвид инструкциите на правителството на Руската федерация, предложенията на федералните изпълнителни органи, синдикатите, юридическите лица и гражданите. Той не съдържа актове с историческо и културно значение, както и актове, нарушаващи социалните норми и професионалните празници, а актовете за областните коефициенти и северните надбавки в света на труда не са включени в него.

"Проектът за резолюция отменя актове, съдържащи остарял регламент, със статут на" действащ ", но не се прилага на практика", обясни Министерството на правосъдието, като отбелязва, че приемането на правителствено постановление ще оптимизира и систематизира законодателството на Руската федерация, както и ще осигури еднаква практика на правоприлагане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във