Параграф22 Daily

§22 Новини

В Русия обвиниха съпруга на банкова служителка, откраднала 20 милиона рубли

Руската прокуратура повдигна обвинение срещу съпруга на бивша служителка в башкирска търговска банка, която е откраднала от трезора 20 милиона рубли и се е скрила със семейството си в друг руски град - Казан. За това съобщава ТАСС като се позовава на изявление на официалния говорител на МВР Ирина Волк.

По-рано руските медии съобщиха, че на 27 май тази година представител на башкирска кредитна институция се свързал с полицията и е заявил, че повече от 20 милиона рубли (около 330 000 долара) са изчезнали от касов апарат в клон на трезора. По-късно е било установено участието в престъплението на един от банковите служители, която, заедно с нейния съпруг и две им непълнолетни деца, се е скрила в друг град - Казан. Заподозряната е била задържана в апартамент под наем по подозрение за присвояване на пари, а по-късно е бил задържан и съпругът й за съучастие в престъплението.

„Днес Орджоникидският окръжен съд в Уфа, наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на фигурант в мащабна кражба на голяма сума пари от финансова институция. Мярката се налага за период от два месеца”, казала Волф, добавяйки, че с мъжа вече се провеждат следствени действия, включително и на местопрестъплението в град Салават, както и в редица други места, където задържаният, заедно със съпругата и с децата си, се е криел от полицейските служители".

Facebook logo
Бъдете с нас и във