Параграф22 Daily

§22 Новини

В Русия отнеха лиценза и на Тихоокеанската външнотърговска банка

Днес, регулаторът е отнел лиценза и на „Тихоокеанската външнотърговска банка (ТоВТБ)”, съобщават от РЦБ. „Решението за прилагането на тази крайна мярка е прието от ЦРБ заради неизпълнението от страна на кредитната институция на федералните закони, регулиращи банковата дейност, както и на нормативните актове на Банката на Русия. ТоВТБ не е поддържала минимум 2% капиталова адекватност и е допуснала снижаване на абсолютния размер на собствения си капитал под изискванията на закона към датата на лицензиране на финансовата институция, се казва още в прессъобщението на РЦБ.

Освен това, по данни на регулатора, кредитната институция е била въвлечена от своя мениджмънт и собственици в провеждането на високорискова кредитна политика и е съществявала, през цялата 2014 г., съмнителни операции с предоставянето на големи суми пари на фирми и други юридически лица с последващо незаконно превеждане на тези пари зад граница.

По размера на своите активи ТоВТБ е заемала 340 място в руската банкова система и е членувала в Системата за гарантиране на влоговете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във