Параграф22 Daily

§22 Новини

В Русия са идентифицирани 232 човека, изпратили фалшиви сигнали за бомби

От началото на 2021 г. руското Министерство на вътрешните работи е идентифицирало над 230 човека, които са подали фалшиви сигнали за миниране на различни сгради От ведомството уточниха, че това е с 2,1% по-малко в сравнение с периода на януари-април 2020 г. За това съобщава ТАСС като се позовава на пресцентъра на вътрешното ведомство. „През януари - април 2021 г. на територията на Руската федерация броят на лицата, извършили престъпления, предвидени в член 207 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Умишлено невярно докладване за акт на тероризъм “) възлиза на 232", съобщили от пресцентъра. Наказанието за консумиран престъпен състав по този член от руския НК достига до 10 години затвор.

Обикновено училищата, гарите, магазините, съдилищата и болниците са обекти на фалшиво миниране. От ноември 2019 г. в Русия се наблюдава вълна от съобщеения за „залагане на бомби" в различни обекти. Неизвестни лица изпращат имейли с информация за заплахата от експлозии в съдилища, училища, търговски центрове, магазини, университети и летища. Всички тези съобщения са изпратени предимно от чужбина.

Руската ФСБ съобщи, че е блокирала пет чуждестранни интернет източника, от които са дошли най-много подобни фалшиви новини.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във