Параграф22 Daily

§22 Новини

В САЩ семейство адвокати брани с оръжие в ръка имота си от протестиращите

Клип, който показва как двойка американци насочва оръжиe към протестиращи, беше ретуитнато от президента Доналд Тръмп и предизвика разнопосочни реакции в САЩ, съобщи Франс прес.

През отминалата неделя Марк и Патриша Макклоски излезли в градината си в Сейнт Луис, щата Мисури, при преминаването на демонстранти, които вървяли по частната им улица, за да отидат да протестират пред кметството на града.

63-годишният мъж и 61-годишната му съпруга, и двамата адвокати, насочили към демонстрантите полуавтоматична пушка и пистолет. Марк Макклоски защити действията си и обяви, че е бил ужасен от ставащото, затова и излязъл с оръжие в ръка. "Тълпа от поне 100 души събори историческия портал от ковано желязо на Портланд Плейс", разказа той, имайки предвид частната улица на своето семейство, на която има няколко големи къщи.

"Те се втурнаха към къщата ми, където моето семейство вечеряше отвън, и ние се уплашихме за живота си. Бях ужасен, че ще бъдем убити за няколко секунди, къщата ни ще бъде запалена, а домашните ни животни - избити. Бяхме сами пред ядосана тълпа", настоя той пред местните медии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във