Параграф22 Daily

§22 Новини

В село Роман цигани от клана "Лисиците" сякоха с мачете мъж като животно, сочи ВМРО

Млад мъж е нападнат с мачете и срещу него е извършен брутален опит за убийството. Инцидентът се разиграва на 14 септември във врачанското село Роман. Пострадалият вижда ром да се навърта около къщата му, същият преди няколко дни влязъл през нощта с цел да извърши грабеж.

В деня на спречкването Калин го вижда на видеокамерите и излиза да му потърси отговорност. При възникналото пререкание Калин удря няколко шамара на циганина. Смуглият индивид заплашва, че ще го заколят.

Около 19.30 ч. същият циганин идва заедно с баща си и дядо си. Калоян излиза да се разберат. Той работи като охранител и е въоръжен с огнестрелно оръжие. Въпреки това не използва пистолета си, знаейки какви последствия може да има това за него.

За изненада обаче бащата изважда мачете и го удря по главата, след което сече ръцете му и взима пистолета. Благодарение на бързата намеса на съседите на пострадалия той остава жив. Калоян е приет в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката операция не е ясно дали ръката му ще може да се възстанови. Още по-скандален е фактът, че тази фамилия е известна в региона с кражбите, заплахите и насилието, казаха от ВМРО Враца, които съобщиха подробности за инцидента.

Това не е първо нападение на „Лисиците“, както са известни в града. Обществено известни станаха и случаят с друг пребит от тях младеж от град Роман и нападението, отново с мачете, над горски полицаи до село Струпец.

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов ще внесе и питане към министъра на вътрешните работи каква е ситуацията в страната и какви действия възнамерява да предприеме полицията за защита на хората от маргиналните субекти по места. Защото, ако вчера Калин е извадил „късмет“ да оцелее, то утре някой друг млад българин може да го няма и да бъде посечен фатално от озверял десоциализиран индивид.

На снимката раненият охранител Калоян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във